Αρχική σελίδα » Νέα - Εκδηλώσεις » Ημερίδες

Ημερίδα για την Aνοικτή Εκπαίδευση

Στο πλαίσιο της διεθνούς Εβδομάδας Ανοικτής Εκπαίδευσης 2015, το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο (GUnet) σας προσκαλεί στην Ημερίδα για την Ανοικτή Εκπαίδευση.

Ημερομηνία: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Ώρα έναρξης: 10:00

Ώρα λήξης: 13:30

Τόπος: Αμφιθέατρο Ι. Δρακόπουλος, Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα. Πληροφορίες πρόσβασης: Στάση μετρό "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ".

Η ημερίδα αφορά στην Ανοικτή Εκπαίδευση και παρουσιάζει τους βασικούς πυλώνες της: ανοικτά μαθήματα και συγγράμματα, ανοικτή πρόσβαση και ανοικτά δεδομένα.

Απευθύνεται στο διδακτικό και τεχνικό προσωπικό των ΑΕΙ, γενικότερα στους δημιουργούς ανοικτού εκπαιδευτικού περιεχομένου και πόρων καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται ή χαράζουν πολιτική για αυτά τα θέματα.

Συνδιοργανωτές:

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 150. 

  • ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  (παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι Δευτέρα 9/3/2015 προκειμένου να προγραμματιστεί το catering).

Υλικό ημερίδας:

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά:  σύνδεσμος μετάδοσης.

 

Ημερίδα Ενημέρωσης 2014

Ημερομηνία: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014 

Ώρα έναρξης: 10:30

Τόπος: Αμφιθέατρο Ι. Δρακόπουλος, Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα. Πληροφορίες πρόσβασης: Στάση μετρό "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ".

Απευθύνεται στους επιστημονικούς και τεχνικούς υπεύθυνους καθώς και στο προσωπικό των ιδρυματικών ομάδων υλοποίησης των σχετικών ιδρυματικών πράξεων.

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 150. 

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά:  σύνδεσμος μετάδοσης.

Ημερίδα Κατάρτισης 2014

Ημερομηνία: Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Ώρα: 10:00

Τόπος: Αίθουσα Τηλεκπαίδευσης της GUnet, Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, Πανεπιστημιούπολη. Πληροφορίες πρόσβασης. 

Αντικείμενο της κατάρτισης θα είναι η χρήση των ιδρυματικών πλατφορμών Open eClass και Open Delos. Θα συζητηθούν και οι απαιτήσεις διασύνδεσης με την Εθνική Πύλη Αναζήτησης Ανοικτών Μαθημάτων. Απευθύνεται στο προσωπικό της κεντρικής ομάδας κάθε Ιδρύματος που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη των ανοικτών μαθημάτων.

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 40.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά:  σύνδεσμος μετάδοσης.